ATP & WTA Tour: Tallon Griekspoor in actie in Roemenië, Botic in München | Flashscore.nl (2024)

ATP & WTA Tour: Tallon Griekspoor in actie in Roemenië, Botic in München

Flashscore

Bijgewerkt

In heel Europa is het gravelseizoen flink op stoom gekomen. Wij hebben 15 belangrijke wedstrijden van deze donderdag genoteerd en zullen deze vandaag gedurende de dag bijhouden in dit live-blog.

ATP-500 Barcelona Open Banc Sabadell - enkelspel, achtste finale - Barcelona, Spanje

Alex De Minaur (#11) – Arthur Fils (#36) (niet voor 17.30 uur)

Jordan Thompson (#33) – Casper Ruud (#9) (niet voor16.00 uur)

Roberto Carballes Baena (#72) – Stefanos Tsitsipas (#7) (niet voor 17.30 uur)

ATP-500 Barcelona Open Banc Sabadell – dubbelspel, kwartfinale - Barcelona, Spanje

Maximo Gonzalez/Andres MolteniWesley Koolhof/Nikola Mektic (niet voor 15.50 uur)

ATP-250 Tiriac Open - enkelspel, achtste finale - Boekarest, Roemenië

Marton Fucsovics (#82) – Tallon Griekspoor (#25) (niet voor16.00 uur)

Francisco Cerundolo (#21) - Federico Coria (#83) (naar vrijdag)

Francisco Cerundolo is in Boekarest als eerste gerankt, Tallon Griekspoor is de nummer twee. Door de aanhoudende slechte weersomstandigheden in Boekarest is de wedstrijd tussen Cerundolo en Coria verplaatst naar vrijdag.

ATP-250 Tiriac Open - dubbelspel, kwartfinale - Boekarest, Roemenië

Lloyd Glasspool/Jean-Julien Rojer - Fabrice Martin/Denys Molchanov (niet voor16.30 uur)

ATP-250 BMW Open - enkelspel, achtste finale - München, Duitsland

Taylor Fritz (#15) 2–0 Alejandro Moro Canas (#240) (6-3, 6-1)

Taylor Fritz uit de Verenigde Staten heeft in een uur en 13 minuten een eenvoudige straight sets zege geboekt op de Spaanse qualifier Alejandro Moro Cana, die in de ronde ervoor nog voormalig US Open-winnaar Dominic Thiem had uitgeschakeld. In beide sets brak Fritz zijn tegenstander tweemaal en met zijn eigen sterke servicegame zorgde hij ervoor de gehele wedstrijd geen breakpoint tegen te krijgen. In de kwartfinale staat hij tegenover de als zesde geplaatste Brit Jack Draper, die zijn beide wedstrijden met 2-1 won van spelers buiten de top 100.

Daniel Elahi Galan (#93) – Holger Rune (#12) (14.45 uur)

Botic van de Zandschulp (#89) – Jan-Lennard Struff (#28) (niet voor 16.20 uur)

WTA-500 Porsche Tennis Grand Prix - enkelspel, achtste finale - Stuttgart, Duitsland

Elena Rybakina (#4) 2–1 Veronika Kudermetova (#19) (7-6 (3), 1-6, 6-4)

De Kazachse vierde beste tennisster ter wereld Elena Rybakina heeft de kwartfinale gehaald in Stuttgart door in haar eerste wedstrijd op gravel dit seizoen een 2-1 overwinning te boeken op de Russische Veronika Kudermetova in twee uur en 35 minuten tijd. Gemakkelijk ging dat niet, in de eerste set had ze een tiebreak nodig en in de tweede liep ze bijna tegen een bagel aan, maar wist dit te voorkomen door op de valreep nog een servicegame in huis te houden. In de derde set liep ze ook tegen twee breaks aan, maar door zelf drie keer te breken trok ze de overwinning naar zich toe. In de kwartfinale treft ze de winnaar van de wedstrijd tussen Jasmine Paolini en Ons Jabeur van later vandaag.

Jasmine Paolini (#14) – Ons Jabeur (#9) (niet voor 15.25 uur)

Marketa Vondrousova (#8) 2–0 Anastasia Potapova (#36) (7-6 (5), 6-1)

Marketa Vondrousova uit Tsjechië heeft de kwartfinale in Stuttgart bereikt door haar tweederondewedstrijd te winnen van de Russische Anastasia Potapova in een uur en 18 minuten. De eerste set moest beslist worden met een tiebreak waarin negen van de totale 12 punten minibreaks waren, maar nadat de Wimbledon-kampioene deze naar zich toetrok was het verzet van haar tegenstander gebroken en won ze de tweede set met gemak. In de zesde game had ze al een matchpoint op wat de derde break zou zijn, maar Potapova wist de bagel te voorkomen. In de kwartfinale treft Vondrousova de Wit-Russische tweede beste tennisster van de wereld Aryna Sabalenka, die nog geen complete wedstrijd op gravel heeft gespeeld dit seizoen, omdat haar tegenstander Paula Badosa moest opgeven in de derde set tijdens hun spannende tweederondewedstrijd.

Iga Swiatek (#1) – Elise Mertens (#30) (niet voor17.40 uur)

Qinwen Zheng (#7) – Marta Kostyuk (#27) (niet voor 20.40 uur)

WTA-250 Open Capfinances Rouen Métropole - enkelspel, tweede ronde - Rouen, Frankrijk

Anastasia Pavlyuchenkova (#22) - Arantxa Rus (#53) (14.45 uur)

WTA-250 Open Capfinances Rouen Métropole - dubbelspel, kwartfinale - Rouen, Frankrijk

Nao Hibino/Oksana Kalashnikova - Arantxa Rus/Mayar Sherif (opgave Rus en Sherif)

WTA-125 Oeiras Ladies Open - enkelspel, tweede ronde - Oeiras, Portugal

Julia Avdeeva (#208) 0-2 Suzan Lamens (#163) (5-7, 0-6)

Suzan Lamens heeft haar totale reeks van overwinningen verlengd naar 11 door in de tweede ronde van de Oeiras Ladies Open te winnen van de Russische Julia Avdeeva. In de eerste set gaf ze een 4-0 voorsprong uit handen en kreeg drie setpoints tegen op 5-4. Deze wist ze te redden en ze won de volgende negen games om de wedstrijd op toch vrij soevereine wijze te winnen. In de kwartfinale treft ze de nummer 202 van de WTA-ranglijst Aliona Falei uit Wit-Rusland.